Udendørs pejse

Udendørs pejse bliver i stigende grad populære her i Danmark. De er flotte at se på, og så kan de forlænge den tid, hvor man kan sidde udenfor på terrassen og nyde den friske luft og aftensolen. Udendørs pejse – eller havepejse, som nogle også kalder dem – kan findes i mange forskellige designs og materialer. Der er blandt andet moderne stålpejse og flotte keramikpejse med et antikt udtryk samt de charmerende stenpejse. Og bedst af alt er, at man kan købe en udendørs pejs til helt overkommelige priser på cirka 5-600 kr. – eller nogle mere avancerede designs til flere tusinder. Der er altså noget for enhver smag og ethvert budget.

 

Der er dermed ingen undskyldning for ikke at invester i lidt udendørs hygge. Tænd op på terrassen og varm dig ved de knitrende, orange flammer.

Lav mad i haven med en udendørs pejs

Det er selvfølgelig helt oplagt at få en udendørspejs, der skal fungere som terrassevarmer, når solens stråler ikke længere er nok til at holde kroppen varm. Det er både effektivt og hyggeligt, og så kan man bruge lidt flere stunder sammen med familie og venner, mens man spiser god mad eller drikker vin i den friske luft på de sene sommeraftener.

 

Men en udendørspejs kan bruges til mere end blot det. Flere modeller har indbygget en rist, så man kan erstatte sin grill og få lækker mad på kort tid. Det er madlavning på en mere autentisk måde, og så giver det en fantastisk smag. Den verdenskendte stjernekok, Jamie Oliver har i flere programmer vist, hvordan man laver mad i haven med en brændeovn, og det ser både nemt og lækkert ud. Ifølge madeksperten behøver en pizza ikke mere end 2 minutter over ilden, før den er klar til at blive serveret.  Du kan også stege bøffer eller lave simremad. Det er hurtigt, back to basic og en ret imponerende måde at lave mad til sine gæster, børn eller kæreste på.

 

Vil du være med på den voksende trend og vise dine madlavningsevner i udekøkkenet, så bør du investere i en af de mange smarte grillpejse.

Udendørs biopejse

Mange fokuserer ofte på at gøre hjemmet hyggeligt indendørs og glemmer ofte udendørsarealerne. Men der er da ikke noget bedre end at sidde ude på en lun sommeraften – specielt ikke hvis omgivelserne er hyggelige, og man har noget smukt at se på, mens man deler sine historier med dem, man holder af.

 

Selvom bioethanol pejse som regel bruges indendørs, er der også en del, der er designet til udendørs brug – og nogle kan endda flyttes rundt, så den er lige netop der, hvor du har behov for den på det pågældende tidspunkt. Kendetegnet ved biopejse, der kan bruges udenfor, er, at de har glas hele veje rundt om brænderen, så den er i læ for vinden. Decoflame, der laver danske designer pejse, har blandt andet udviklet et forholdsvist stort sortiment af udendørs bioethanol pejse, der giver ekstra hygge, når man sidder ude i haven, på altanen eller blot vil glæde forbipasserende med et imponerende syn i de kolde decemberdage. De fleste er bygget i stærke materialer, så de kan holde til al slags vejr, og du skal derfor ikke bekymre dig om at pakke dem ind og stille dem væk, når regnen og sneen falder.

 

Biopejsene findes i mange flotte designs. Nogle minder mere om bålpladser, mens andre ligner eksempler på moderne kunst. Uanset hvad, du er mest til, bør du kunne finde noget, der passer til dig og dine ønsker.

Pift dine udendørsarealer op

Der er altså mange muligheder for at pifte dine udendørsarealer op. Der findes mange forskellige udendørs pejse og udendørs biopejse med forskellige designs og ekstra funktioner. Det behøver absolut ikke at koste alverdens for at gøre noget ekstra ud af de mange dejlige stunder på terrassen. Der er helt bestemt noget fascinerende og beroligende ved at kigge ind i flammernes skær. Det kan bringe folk sammen, og det kan gøre grillaftenen lidt bedre.