Lofthængte pejse

Stilfuldt og nemt

Stort set alle lofthængte pejse er biopejse. Biopejse har ikke været på det danske marked i specielt mange år, men de går igennem en enorm udvikling og fremgang. De er yderst populære, og mange producenter arbejder på højtryk for konstant at skabe flottere, smartere og mere innovative designer pejse. Det seneste nye er lofthængte pejse. De er helt unikke i deres visuelle udtryk ved siden af de mere traditionelle brændeovne og pejse. De er top moderne og passer ind i de stilfulde, skandinaviske hjem, hvor de kan bringe hygge til de typiske nøgne og kolde overflader, man tit ser her i det minimalistiske Norden.

 

Lofthængte pejse er enormt flotte at se på – selv når de er slukket. De fungerer i sig selv som en skulptur i hjemmet, og de er et ideelt køb, hvis man har områder i boligen, der ser lidt tomme ud. De findes i mange forskellige materialer og finishes, så der er noget til enhver smag. Typisk er der et enormt udsyn til flammerne, så man kan beskue den varme ild fra mange vinkler.

 

En lofthængt biopejs behøver ingen skorsten eller ventilation. Bioethanol er et rent brændstof, og du kan derfor benytte en bioethanol pejs indendørs, uden at bekymre dig om luften og indeklimaet. At en lofthængt pejs ikke skal kobles til en skorsten betyder også, at den kan implementeres i både lejligheder og andre etageejendomme.

Sikkerhed frem for alt

Biopejse bruger bioethanol som brændstof, hvilket gør pejsen nem at holde ren og pæn, men det har også givet nogle udfordringer. Bioethanol er flydende, og man skal derfor passe på, når man fylder tanken op. Derfor har mange pejse sensorer, der giver besked, hvis man har spildt, eller hvis pejsen ikke står helt plant. Det har løst problemet for mange af de biopejse, der er væghængte eller står solidt på jorden. Men lofthængte pejse er noget nyt, og her skal producenterne indbygge ekstra sikkerhed i deres designs. De skal sørge for, at brændslet ikke flyder ud, hvis man ved et uheld bumper ind i pejsen. Mange har installeret en anti-spild system, der gør, at væsken ikke uden videre går over sine kanter, og endnu mere effektivt er de modeller, der har indbygget et svampesystem. Men det er som sagt noget ganske nyt, og derfor skal du også være sikker på, at din nye pejs er testet og godkendt i forhold til de Europæiske sikkerhedsregler. Skal din lofthængte pejs hænge i et hjørne, hvor du sjældent bevæger dig over, kan du naturligvis være mere afslappet omkring de specifikke teknikker. Men sikkerheden er vigtig, og det er flere producenter helt bevidste om.

Indendørs pejs til hygge

Bioethanol pejsen er som udgangspunkt ikke beregnet til at være din primære varmekilde, men du kan med fordel bruge den som et supplement til din radiator eller lignende. En lofthængt biopejs kan sagtens få temperaturen til at stige et par grader, men den er altså primært skabt med hygge for øje.

 

Flammerne i en sådan pejsetype er helt ægte og naturlige, og de bevæger sig flot og roligt. Man kan som regel justere på intensiteten, og med små flammer holder en tank naturligvis længere.

 

Flammernes farver er varme, og de giver et yderst behageligt skær. Mange vil være enige i, at der ikke er noget bedre end at sidde og se ilden danske, mens sneen daler udenfor. For mange af os, der bor i det kolde Skandinavien, er en pejs et stort ønske. Og med de nye, innovative pejse, behøver det ikke længere at være besværligt at installere eller betjene.